Välkomna till åre

Åre är den Jämtländska fjällbyn som har en särskild plats i hjärtat för många av våra gäster. Med ett rikt utbud av naturupplevelser, aktiviteter, restauranger, shopping m.m. finns det något som tilltalar de flesta.
Framförallt är det kanske skidåkning som tankarna går till, och under perioden december till och med april är det främst skidåkning som gäller för våra gäster.
Från Gästhuset är det två hundra meter till  Bergbanan som går rakt in i liftsystemet. Därifrån är det  För information om liftar och nedfarter svarar Skistar.
 

Aktiviteter och restauranger

Gästhuset ligger mitt i händelsernas centrum, på gångavstånd finns ett fantastiskt utbud av restauranger med varierande menyer.
Runt om i byn och närområdet finns det en uppsjö av aktiviteter och utflyktsmål att ta del av.

Sommar i Åre

När vintersäsongen tar slut i början av maj kommer det stora aktivitetsutbudet igång. Backrestauranger byts till uteserveringar och skidåkare till Crosscountry- och downhillcyklister. Men det öppnas också möjligheter för vandring och löpning, fiske, golf, paddling och friluftsliv i allmänhet.
Precis som på vintern fortsätter restauranger och butiker vara öppna för att tillsammans bjuda på en levande by.
 

Evenemang

Vid sidan av alla stående aktiviteter så anordnas det kontinuerligt evenemang av olika slag. De flesta är till för alla som är intresserade oavsett ambitionsnivå.